Nieuws

Gelukkig zijn de grenzen in 2021 open voor winkelbezoek.

Uiteraard is de webshop tijdens het seizoen weer geopend net als in 2020 en brengen we uw bestelling ook graag bij u aan huis!

 

08-04-2020: Artikel in de Belgische krant “Het Nieuwsblad”

Dit Nederlands aspergebedrijf levert aan Sergio Herman en omdat de grens dicht is, kan dat nu ook bij u thuis

Dit Nederlands aspergebedrijf levert aan Sergio Herman en omdat de grens dicht is, kan dat nu ook bij u thuis
De zonen Bas(tiaan) en Niek, Nicole en Ronald op een aspergeveld: “Na twee dagen blijkt al dat de thuisleveringen werken.” FOTO: IF

Ze leveren bij sterrenchefs als Sergio Herman en Michaël Vrijmoed en, door de coronacrisis, ook bij u thuis. Nu heel wat Belgen de grens met Nederland niet over mogen heeft aspergebedrijf Spitsbroek uit Eede, bij Maldegem, een alternatief.

Heel wat Meetjeslanders met fijne smaak zijn gek op de asperges van Spitsbroek in Eede, net over de grens van Maldegem met Nederland.

En niet alleen zij. “Pure C en The Jane van Sergio Herman, Vrijmoed en de Kromme Watergang zijn vaste klanten bij ons”, zegt Nicole Hiel, die samen met Ronald Dikker en zonen Bas(tiaan) en Niek de bekende kwekerij uitbaat. “Zelfs in coronatijden blijven die topchefs bestellen bij ons. Onze asperges worden bijvoorbeeld gecombineerd met kreeft voor levering aan huis.”

Maar ook van ‘gewone’ fijnproevers, die de grens niet over mogen door de coronamaatregelen, bleef de vraag naar het witte goud komen.

“Het is wel druk in de winkel. We zien best wel veel volk omdat mensen nu ook meer thuis eten. En we merken ook wel dat Vlamingen die voor hun werk de grens wél nog over mogen, stoppen en ook voor anderen asperges mee naar huis nemen. Maar heel veel klanten geraken natuurlijk niet tot bij ons. Vlamingen zijn échte Bourgondiërs, en we zitten dicht tegen de grens aan: alleen zij maken een groot deel van ons cliënteel uit.”

“Daarom zijn we een webshop gestart met al onze asperges: geschild of niet, verpakt of onverpakt, tot op de millimeter gesorteerd: mogelijkheden genoeg. En we hebben vaste levermomenten in de streek. Mensen betalen vooraf online. We zetten de asperges op de afgesproken dag af voor de deur en zijn dan weer weg.”

Op maandag wordt geleverd in de regio Maldegem en Sint-Laureins, op dinsdag in Eeklo, Kaprijke en Waarschoot, op donderdag in Evergem en op zaterdag in Aalter, waar het delicatessenbedrijf op de Boerenmarkt stond.

Met drie op kantoor

En die thuisleveringen werken, blijkt al na twee dagen. Nicole: “We zitten met drie mensen op kantoor om de bestellingen in goede banen te leiden. De eerste dag hebben we tientallen leveringen bezorgd. Het loopt storm, ook wel misschien door het paasweekend.”

“We merken zelfs dat mensen, die normaal niet tot in onze winkel geraken, nu wél van onze asperges kunnen genieten. Ronald en ik hebben begin januari de zaak overgelaten aan zonen Bastiaan en Niek. We gingen nog een adviserende rol opnemen, maar door de coronacrisis blijven we nog even voltijds meedraaien.”

Hoe alles de komende maanden gaat lopen? “Niet alleen nu, élk jaar krijgen we de vraag. En elk jaar antwoorden we hetzelfde: dat weten we op 21 juni, als het seizoen er op zit. Dat is dit jaar niet anders. Ook nu wachten we af. Zoals zoveel mensen.”